İstanbul ve Ankara’daki en büyük ve en kapsamlı sektörel buluşmaları gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, 17 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde ülkemizin önde gelen kamu ve özel sektöre bağlı kurumların BT, İK ve Finans yöneticilerini bir araya getirecek.

Sanal platform üzerinden yapılacak zirveye, üst düzey yöneticiler katılarak içinde bulunduğumuz dijital inovasyon çağına ait deneyim ve öngörülerini paylaşacak. Global olarak son 18 aylık süreçte Dijital Dönüşüm hızı bölgesel olarak artarak dijitalleşme gereksinimi her sektörde kritik hale geldi. Dijital Dönüşüm konusu tüm kurumlarda yeniden keşfedilir hale gelirken, Dijital Dönüşümün 2. Bölümü olarak “Geleceğe Hazır Organizasyon” kavramı yeni altın standart olarak öne çıktı. IDC Dijital Dönüşüm Zirvesi, IDC fikir önderliğinin önemli bir parçasını gerçekleştirirken bölgede de öncü olacak.

IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında kamu ve özel sektörün önde gelen kurumlarının açılış konuşmaları, IDC Global ve yerel analistlerinin sunumları gerçekleşirken, “Geleceği Yeniden Hayal Etmek: Organizasyonlarda Dijital Dönüşüm Tohumları Ekmek” konulu açılış paneli yer alacak. Zirvede ele alınacak ana başlıklar olan; geleceğe hazır organizasyonlar, işin geleceği, dijital dönüşüm, dijital dönüşümün kurumlara getirisi, dijital dönüşümü destekleyen yeni nesil teknolojiler, inovasyon yönetimi, veriye dayalı iş modelleri, modern veri merkezleri, bulut bilişim, dijital ekonomi, dijitalleşme ile rekabet avantajı sağlamak, nesnelerin interneti, siber güvenlik, büyük veri ve analitik, yapay zeka, robotik süreç otomasyonu, dijital altyapı optimizasyonu ve kurumların dijital iş yapış şekilleri üzerine oturumlar düzenlenecek. Zirvede yapılacak Dijital Dönüşüm Ödül Töreninde, yıl içinde gerçekleşen projeleriyle dereceye giren kurumlara ve yöneticilere 10 kategori altında ödülleri takdim edilecek.

IDC Türkiye’nin araştırmasına göre Türkiye’deki şirketlerin %43’ü dijital dönüşüm için planlarını uzun vadeli olarak hazırlıyor. Şu anda dijital ürün, servis ve kanallardan sağlanan gelir %37 seviyesinde iken 3 yıl sonra bu oranın %58’e ulaşması bekleniyor. BT karar vericileri de sektörlerindeki bu değişimin farkında. Araştırmaya katılan BT yöneticilerinin %43’ü önümüzdeki 3 yıl içerisinde kendi sektörlerinde ciddi bir dönüşüm bekliyor. Bununla beraber hazırlanan dijital stratejileri başarıyla hayata geçirmek hiç de kolay değil. IDC’nin araştırmasına göre örgütsel kapasite, maliyet ve yetenek kısıtları başarılı bir dijital stratejinin önündeki en önemli risk faktörleri. IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları; Sektördeki hızlı dönüşüme ve BT’nin artan önemine vurgu yaparak “Dijital stratejinin her geçen gün öneminin arttırığı bu dönemde, BT de kurumun dönüşümüne liderlik eden pozisyona doğru hızla evriliyor. BT karar vericilerin gündeminde ise müşteri deneyimini iyileştiren ve kuruma hız ve çeviklik katan projelerin öne çıktığını gözlemliyoruz. Buna paralel olarak özellikle yapay zeka, bulut, büyük veri ve analitik ile iş sürekliliği alanındaki yatırımların artacağını öngörüyoruz” dedi.

Zirvenin açılış konuşmalarını, IDC’nin global telekom, mobilite, IoT araştırmaları genel müdürü ve grup başkan yardımcısı Carrie MacGillivray ve Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları gerçekleştirecek. Etkinlik ajandasında, gerçek hayattan başarı hikayelerinin yer aldığı sunumlarla derinlemesine soru-cevap bölümlerini içeren paneller yer alacak.

Zirvede interaktif fiziksel bir etkinliğin tamamen 3 boyutlu olarak sanal ortama taşınmış hali gerçekleşirken, güncel sektörel yenilikleri bire bir izleme imkanı sunacak teknoloji odaklı oturumlar, sanal ortamda bire bir tanışma ve görüşme imkanı sağlayan sektörler özelinde tasarlanmış “Networking Alanı”, bire bir konuşma, yazışma ve görüntülü konuşma imkanı sağlayan “Sanal Fuar Alanı” yer alacak.

Sektörün en önemli buluşma noktası haline gelen IDC Dijital Dönüşüm Zirvesi, 1’inci yılına özel bu programıyla, farklı iş kollarından üst düzey yöneticilerin gündemini belirleyen bir platform olacak.

Write A Comment