Sabancı Topluluğu, insan kaynakları ve işin geleceğine hizmet eden yeni trendleri, GOOINN iş birliğiyle birlikte devreye alınan “Yeni Nesil Kariyer Deneyimi (YNKD)” 3. Dönem programıyla üniversiteli gençlerle buluşturdu. Cesaretle, tutkuyla ve merakla sürekli gelişimine önem veren ve Sabancı Topluluğu kültürünün bir parçası olmak isteyen üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencileri için hazırlanan Yeni Nesil Kariyer Deneyimi Programı ile katılımcılar tamamen online bir deneyim yaşadılar. Sabancı Topluluğu Yeni Nesil Kariyer Deneyimi Programı 150 üniversiteden 47 bin öğrencinin katıldığı 2021 senesi Youthawards’da Gençlerin En Beğendiği Online Staj Programı kategorisinde de birinci seçildi. Program önümüzdeki dönemde de devam edecek. GOOINN olarak gençler tarafından da böyle beğenilen bir program olan YNKD’nin 3. Döneminde katılımcıların öğrenimlerinin bir parçası olduğumuz ve Sabancı Topluluğu ile iş birliği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.

Sabancı Topluluğu “Yeni Nesil Kariyer Deneyimi Programı” kapsamında gençlerin inovasyon ve girişimcilik alanlarına yönelik gelişimlerini deneyimleyerek desteklemek için kurum içi inovasyon ve girişimcilik kültürü konusunda kurumsal şirketler ile iş birlikleri yapan GOOINN ile 3. Dönem YNKD’de sürecinde iş birliği yaptı. Bu iş birliğinde, YNKD’li gençler hem Sürdürülebilirlik temalarına yönelik bir Ideathon’da yer aldılar hem de inovasyon araçlarını, tasarım odaklı düşünmeyi uygulayarak öğrendiler.

“Krizler inovasyonla aşılıyor”

Sabancı Topluluğu ile birlikte gerçekleştirilen “Yeni Nesil Kariyer Deneyimi” programının içerik partneri GOOINN’in Kurucusu Yavuz Çingitaş da, inovasyon kültürünün günümüz iş yaşamında vazgeçilemezler arasında yer aldığını söyleyerek şöyle konuştu;

“Bu program kariyerlerinin başında olan gençler için hazırlandı. Günümüzde şirketler inovasyon yapabilmek ve yeni nesli çekebilmek için en doğru yöntem olarak ‘yeni nesil kariyer deneyimi programı’nı uyguluyor. Görülüyor ki şirketler artık, krizleri inovasyonla aşıyorlar. Bu perspektifte şirketlerin inovatif çalışanlara ihtiyacı artmış durumda. Yeni nesil IK süreçleri inovasyon odağında bu modelde olduğu gibi değişiyor, dönüşüyor. İnovatif çalışan yetiştirme, seçme ve bu kültürü benimsetme modelini IK odağına koyan şirketlerin sayısı geçen yıla göre 4 kat arttı. Bu programla YNKD’li katılımcılar şirketin sürdürülebilirliği odağında çeşitli problemlere çözümler sunuyorlar. Ayrıca programa katılanlar kendi işine yeni, farklı ve geliştirici bir gözle bakma yetisi de kazanıyorlar.”

Write A Comment