- DHL Supply Chain Türkiye’nin düzenlediği Robothon yarışmasının bu yılki konsepti “Robothon RPA’22” oldu.
- Robothon Yarışması, kurum içerisindeki verimliliği ve çalışan bağlılığını artırmak adına bu yıl kurum içinde gerçekleştirildi.
- Robothon Yarışması ile sektöre öncülük eden DHL Supply Chain Türkiye, ilham veren projelere imza atmaya devam ediyor.
Bu yıl da, “En İyi İşveren Ödülü”nü alan DHL Supply Chain Türkiye, çalışanların günlük hayatta fazla zaman harcadıkları süreçleri daha inovatif ve teknolojistik fikirlerle renklendirmek adına Robothon Yarışması’nı düzenledi.
DHL Supply Chain Türkiye, bu yıl Robothon Yarışması’nı Robothon RPA’22 olarak gerçekleştirdi. Dünyanın lider Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve Yapay Zeka şirketi UiPath, Robothon RPA’22 yarışması süresince DHL Supply Chain Türkiye’nin yanında yer aldı. Yarışmanın tanıtımı için, Robothon RPA’22 ile ilgili farkındalık uyandırmak adına 4 farklı online toplantı gerçekleştirilerek 200’den fazla katılımcıya ulaşıldı. Ayrıca hem tanıtım hem de proje fikirlerinin dinlenmesi aşamasında, Ar-Ge ve İnovasyon ekibi tarafından saha gezileri düzenlendi.
Ar-Ge ve İnovasyon Departmanının organize ettiği yarışma için başvurular 25 Şubat-16 Mart tarihleri arasında toplandı. Yarışmaya, 61 adet proje başvurusu yapıldı. Projeler 10 farklı jüri üyesi tarafından değerlendirilerek puanlandırıldı. 19 Nisan akşamı 130 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen online ödül töreniyle Robothon RPA’22’nin kazananları açıklandı ve ödülleri takdim edildi. Birbirinden farklı kategoriler ve süreçler ödüllendirildi.
Robothon Yarışması ile çalışan memnuniyetinin ve iş yükünün azalması hedeflenirken, DHL Supply Chain kapsamında ilk kez bu konsepte düzenlenen yarışma, yurt dışında da fazlasıyla ses getirdi.
DHL Supply Chain ve ARGE
DHL Supply Chain Türkiye, 2017 yılı Eylül ayı itibariyle de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi yetkilendirmesi ile faaliyetlerine devam ediyor. DSC Türkiye, Ar-Ge ekosistemini özellikle akademik iş birlikleri ile güçlendirme yolundaki adımlarla kapsamlı ve katma değeri yüksek projeler geliştirme yolundaki çalışmalarına her sene yenilerini ekliyor. Ar-Ge merkezinin çalışmalarında üniversite-sanayi iş birliklerine yer veren DSC Türkiye, nesnelerin interneti, fiziksel ve yazılımsal robotlar, data Analytics, AGV’ler (Automated Guided Vehicle) ve ARVR (Augmented Reality, Virtual Reality) başta olmak üzere, teknoloji konularında önemli çalışmalar yürütüyor. Bu alanlarda, müşterilerin depo-nakliye operasyonlarında inovatif yaklaşımlarla, ürün ve süreç geliştirme projeleri çalışılıyor.