Mitsubishi Electric, Hindistan’da MELFA ASSISTA adlı bir dizi işbirliğine dayalı robotu piyasaya sürdü . MELFA ASSISTA, çarpışma algılama gibi güvenlik özelliklerini öncelikli tutarak ve uluslararası güvenlik ve robotik standartları ISO 10218-1 ve ISO / TS15066 ile sıkı bir şekilde uyumlu olarak insanlarla birlikte çalışabilir.
Başarılı bir küresel lansmanın ardından, işbirlikçi robotlar Hindistan pazarına hizmet etmeye ve Hint imalatında liderlik etmeye hazır hale geldi. Mitsubishi Electric tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Pune’da bulunan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon ve Endüstriyel Bölümü, müşterilerine üretkenlik, daha hızlı otomasyon, esneklik ve güvenlik alanındaki gelişmelerle hizmet vermekten heyecan duyuyor.
Sezgisel bir mühendislik yazılımı olan RT VisualBox, hızlı ve kolay sistem geliştirme için yeni bir seride tanıtılacak. MELFA ASSISTA ve RT VisualBox, müşteriler tarafından daha verimli üretim gerçekleştirmek, Robotik İmalat Sistemlerinin Toplam Sahip Olma Maliyetini (TCO) azaltmak ve üretim tesislerindeki işçilerin yeterli mesafeye ulaşması için yeni ihtiyaçları karşılamak için kullanılabilir. Hepimiz, üretim tesislerinde uzun vadeli pazar büyümesine yol açacak gelişmiş etkileşim ve işbirliği biçimini sunmaya hazırız.”
Temel özellikler
Sezgisel akış çizelgesi programlaması kullanarak basitleştirilmiş uygulama geliştirme: Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen RT VisualBox programlama aracı, robot elleri ve kameralar gibi diğer cihazlarla bağlantı da dahil olmak üzere bir olaylar zincirindeki blok diyagramları birbirine bağlayarak işletim sekanslarının sezgisel olarak oluşturulmasını sağlıyor. Hızlı program geliştirme ve tasarım süresi, sistem toplam sahip olma maliyetini düşürmeye yardımcı olacak.
Özel kontrol paneli aracılığıyla hızlı robot kurulum süresiyle birlikte geliyor: Robot hareketleri, robot kolundaki özel bir kontrol paneli aracılığıyla hızlı bir şekilde öğretilebilir ve kaydedilebilir ve bu, geleneksel endüstriyel robotlar için gerekli olan ayrı öğretim kutuları ortadan kaldırılır.
Kontrol paneli, basitlik için minimum sayıda düğmeyle basit bir tasarıma sahiptir ve robotlarla ilgili uzman bilgisi olmayan deneyimsiz kullanıcıların bile sistemi kolaylıkla kurmasını sağlar. Hareket programlarını oluşturmak, kaydetmek ve dağıtmak için giriş ve kontrol cihazları vardır.
Robot durumunun LED ışıkla kolay izlenmesi: Robotun durumunu belirtmek için farklı renkler kullanan parlak bir LED ışık, kolay görüntüleme için robot koluna uygun bir şekilde yerleştirilmiştir ve geleneksel izleme cihazlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak toplam sahip olma maliyetini düşürmeye yardımcı olur.
Elektrikli tutucular, kameralar vb. Gibi sertifikalı çevresel cihazlar RT VisualBox kullanılarak kolayca bağlanabilir. MELFA ASSISTA serisinin uygulanabilirliğini artırmak için sertifikalı şirketler ve bağlanabilir cihazlar dizisi genişletilecek.
Mitsubishi Electric India Pvt Ltd, Fabrika Otomasyon ve Endüstriyel Bölüm İş Birimi Başkanı Hisahiro Nishimoto, şunları söyledi:
“Hindistan’da işbirliğine dayalı robotların lansmanını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Fabrika Otomasyon ve Endüstriyel Bölümümüz, gelişmiş otomasyon ihtiyaçları ile müşterileri desteklemeye hazırdır. Daha hızlı otomasyon, daha yüksek üretkenlik, esneklik, güvenlik ve daha düşük toplam sahip olma maliyeti arıyoruz. Fabrika katlarına getireceği verimliliği görmekten heyecan duyuyoruz ve ortak alan paylaşımı ile operasyonları kolaylaştıracak ve verimliliği artırmak için çalışanlarla birlikte çalışacağız. ”