Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Faurecia S. A. Endüstri 4.0 yolculuğunu başlattı. Emisyon kontrol teknolojilerinden iç sistemlere, otomotiv koltuklarına ve otomatik güdümlü dış mekanlara kadar çeşitli ürünler sunan şirketin 37 ülkede 340 sitesi var.

Merkezi Fransa’da bulunan ve 115 bin kişilik küresel bir işgücüne sahip olan Faurecia, dünya çapında 300’den fazla fabrikasında tek bir kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi uyguladı. Bu yatırım, şirketin endüstri 4.0 yolculuğuna çıkmasına yardımcı oldu ve rakiplerinden yenilik ve farklılaşmada öne çıkmasını sağladı.

Faurecia’da CIO grup Yardımcısı Eric Godard, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Müşterilerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için Endüstri 4.0 modeline dayanan yalın üretim süreçlerini benimseyerek operasyonlarımızı kolaylaştırmak istedik. Bunu başarmak için BT görüşümüzün dijital dönüşümüne başladık” diye konuştu.

Godard’a göre, Faurecia’nın görünürlüğü ve süreç uyumunu artırma hedefi, şirketin mevcut heterojen BT manzarasındaki sistemleri birleştirmek için dijital bir üretim yaklaşımı gerektiriyordu. Godard, bu nedenle, endüstri 4.0 yolculuklarının küresel bir yazılım standardizasyon projesi ile başladığını dile getirdi.

Dijital Üretim Yaklaşımının Geliştirilmesi

Faurecia, 170 üretim tesisi de dahil olmak üzere tüm tesislerde SAP ERP uygulamasına dayanan kurumsal bir operasyon yönetimi çözümü oluşturdu.  Şirket ayrıca üretim tesislerinde SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP Mıı) uygulamasını uygulamaya karar verdi. Godard, “Merkezi ERP platformumuzla ilgili herhangi bir sorun olması durumunda üretim hatlarımızın çalışmaya devam etmesini sağlamak istedik. Ayrıca, SAP MII tarafından sağlanan sezgisel, özelleştirilmiş kullanıcı deneyiminin verimli iş akışlarını ve atölyede daha iyi kullanıcı benimsenmesini destekleyeceğini hissettik” dedi.

Bu esneklik sadece Faurecia’nın üretim ve kaliteyi gerçek zamanlı olarak izlemesine değil, aynı zamanda bağlı ve bağlı akışların dinamik olarak pilotlanması için özel bir tesis içi lojistik yürütme sistemi oluşturmasına da izin verdi.

Üretim Makinelerinden Veri Toplama

Faurecia’nın artık bağlı makinelerden oluşan bir ağı var. Makine verilerini analiz etmek için endüstriyel nesnelerin interneti (Iıot) kullanmak, Faurecia’nın üretim sahalarında proses kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahipti. Godard, bu durumu “Otomotiv endüstrisinde en yüksek standartlara ulaşmak çok önemlidir, ancak kaliteyi artırmak için önce üretim hatlarımızda neler olduğunu anlamalıyız. Makine verilerini toplayarak ve analiz ederek, iyileştirme için kilit alanları belirlemek için eyleme geçirilebilir bilgiler elde ediyoruz” sözleriyle özetledi. Godard, şöyle devam etti:

“Makineleri bağlayarak ve süreçleri optimize ederek, her yıl 50 milyon avrodan fazla tasarruf ediyoruz. Üretim ekipmanı için optimum çalışma koşullarını daha iyi anlayabiliriz, böylece üretilen hurda malzeme miktarını azaltırız. Ayrıca, onarım maliyetlerini ve kesinti süresini en aza indirmek için makineleri daha verimli bir şekilde koruyabiliriz. Buna ek olarak, makine verilerini toplama ve paylaşma yeteneği, müşterilerimize daha fazla tedarik zinciri şeffaflığı sağlamasına ve envanter seviyelerini azaltmasına olanak tanıyor. Giderek artan bir şekilde, otomotiv üreticileri daha entegre bir tedarik zinciri arıyorlar ve SAP Manufacturing Suite, ihtiyaç duydukları operasyonel görünürlüğü sağlamamıza yardımcı oluyor.”

Faurecia’nın Dijital Dönüşümünün Sağladığı Avantajlar:

– Optimize edilmiş üretim süreçleri, devam eden süreç iyileştirmeleri ve daha iyi görünürlük sayesinde yıllık maliyette 50 milyon € tasarruf

– % 20 daha az değişim yönetimi çabası

– Daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha kolay değişim yönetimi sayesinde %15 daha hızlı üretim dağıtımı

– Tek bir merkezi üretim çözümü kullanarak dünya çapında sitelerde 50.000 kullanıcı

– Merkezi bir operasyon yönetimi çözümü kullanarak 170 tesis ile üretim süreçlerini standartlaştırma

– Üretim tesislerinde iş sürekliliğini sağlama

– Atölye makinelerinden gerçek zamanlı veri toplama bağlantısı

– Bu faktörlerin verimliliği nasıl etkilediğini analiz etmek için bir üretim çalışması sırasında ortam sıcaklığı veya titreşim seviyeleri gibi ayrıntıları üretim verileriyle ilişkilendirme

– Endüstriyel nesnelerin interneti (Iıot) tabanlı teknoloji ile üretim hatlarının yenilenmesi

– Tedarik zinciri şeffaflığını artırmak için müşterilerle veri paylaşın

– Standartlaştırılmış bir BT altyapısı sayesinde yeni üretim girişimlerini çevik bir şekilde sunma ve ölçeklendirme.

Author

Write A Comment