Sağlık bilişimi alanında yapay zeka destekli çözümler sunan Argenit, hastalara erken teşhis konulmasını ve doğru tedavinin belirlenmesini sağlayarak tedavi başarısının artmasını sağlıyor. Alanında Türkçe dil desteğine sahip yazılımlar geliştirilen tek firma olan Argenit, laboratuvar verilerini dijitale taşıyor. Argenit tarafından geliştirilen kromozom analiz sistemi, down sendromundan kansere kadar birçok genetik hastalığın tanısını doğru olarak belirlemede yüzde 99.9 başarıya sahip.
Genetikte dünyanın ilk dördü arasında
Dünyada sadece dört ülke tarafından üretilebilen yüksek teknolojili kromozom analiz sistemi, genetik hastalıkların tanısında “altın standart” olarak nitelendiriliyor. Kromozom analizi, ülkemizde yılda yarım milyona yakın test sayısıyla 30 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip bir pazar. Kanser teşhislerinde kullanılan son teknolojilerden bir diğeri olan dijital patolojinin ise 2025 Dijital Patoloji Pazarı Raporu’na göre, 2017’de 389,9 milyon dolar olan pazar hacminin, 2025’te yaklaşık 2 kat büyüyerek 992,1 milyon dolara çıkması bekleniyor. Toplam büyüklüğü bir milyar dolara yakın olan bu iki pazarda yerli bir oyuncu olan Argenit, geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile tanı sistemleri üretiyor.
Kanser tanısında yerli inovasyon
Kromozom analiz sisteminin sağlıkta dijitalleşmeye yeni bir boyut kazandırdığına vurgu yapan Argenit’in kurucu ortaklarından Burak Buyrukbilen, “Yapay zeka algoritmaları tıpkı yüz tanıma sistemi gibi kanser hücrelerini tanıyabiliyor. Tanıda hata payını azaltan dijital görüntü analiz sistemimiz, tedavi süreçlerinde başarı yüzdesini artıran bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Sağlık sektörüne sunduğumuz yerli ve milli ürünlerimizle dışa bağımlılığı azaltmak hedeflerimiz arasında. Yerli çözümlerimiz ve sağlıkta kendi kaynaklarımızı kullanmamızdan dolayı erişilebilirlik, uygun maliyet, Türkçe dil desteği ve 7/24 teknik destek sağlamamız Argenit’i ayrıcalıklı kılıyor.” açıklamasında bulundu.