Endüstri mühendisleri sadece makina ve proses tasarımlarıyla kalmayıp Studio 5000 tasarım yazılımının yeni güncellemeleriyle hem makineleri hem de süreçleri daha verimli tasarlayarak projelerindeki tasarım seçeneklerini yeni baştan kurgulamayı düşünebiliyorlar. Rockwell Automation yazılımı iki önemli güncelleme ile zenginleştirdi.
Yeni Simülasyon Arayüzü kullanıcıların dijital mühendislik yetkinlikleri kullanarak sistemleri tasarlama, test etme, doğrulama ve işletmeye alma biçimlerini kökten değiştirebiliyor. Arayüz bir sistemin gerçek ve sanal kontrolörlerini gelişmiş simülasyon ve modelleme enstrümanlarına bağlayabiliyor. Böylece kullanıcılar ürün ve süreçlerini, üretimde görülebilecek dinamik özellikleriyle birlikte simüle edebiliyor.
Sistemleri sanal olarak tasarlamak, denemek ve değişiklikler yapmak kullanıcıların fiziksel makine inşa, test ve yeniden mühendislik sistemlerine kıyasla kayda değer oranda zaman ve maliyet tasarrufu yapabilmelerini sağlıyor. Ayrıca bu şekilde kullanıcılar sistemlerini fiziksel ortamda fiziksel ve finansal olarak fizibil olmayan şekillerde test edemeyecekleri şekillerde de sanal ortamda test edip zorlayabiliyor.
Simülasyon Arayüzü standartları kullanan simülasyon modelleriyle bağlantıları kolaylaştırmak amacıyla Functional Mock-Up Interface standardını kullanıyor. Buna ek olarak arayüz Logix programları ve bir simülasyon modeli arasında doğrudan bağlantı gerektiği durumlarda MATLAB Simulink’e bağlanabiliyor.
Application Code Manager – Uygulama Kod Yönetim (ACM) sistemi de yazılımın mevcut üretkenliğini artıracak şekilde güncellendi.
Yeni doküman şablon editörü kullanıcıların projeleri için belgeleri otomatik olarak oluşturmasını sağlayarak zaman kazandırıyor. Kullanıcıların sadece veri için bir şablon ve yer tutucuları yaratması gerekiyor, sonrasında ACM proje tamamlandığında veriyi otomatik olarak belgeye doldurabiliyor.
Yeni bir ekleme özelliği de kullanıcılara zaman kazandırıyor ve yeniden çalışma ihtiyacını azaltıyor. ACM artık Integrated Architecture® Builder veya Architect sistemlerinden veriyi ekleme özelliğine sahip oluyor. Bu sayede de otomatik olarak bir kontolör donanım I/O ağacı yaratılabiliyor. Bu işlem tasarım enstrümanları arasında tekrarlanması gereken işleri de azaltıyor.