Yüksek bütünlüklü veriler, dijital dönüşüm yolculuğunun temeli olsa da, verilerin kendi başına hiçbir şey ifade etmediğine dikkat çeken Moret, Müşterilerimizi daha bağlantılı, daha verimli, daha akıllı ve en önemlisi daha rekabetçi hale getirmek için verileri birleştirerek, verinin kilidini açarak yetkin karar alabilmelerini sağlıyoruz” dedi
ConnectedProduction’ın en önemli konsepti, akıllı varlıklar düşüncesidir. Bu konpset ile ilgili olarak Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, “Akıllı varlıklar, sahadaki yazılım ve donanım bileşenlerini birlikte gruplayabilmek ve otomatik konfigürasyonu sağlamak için bir yöntemdir. Sondaj pompası kontrolörü buna iyi bir örnek olacaktır. Otomatik olarak bir varlığa bağlanabilmek, bu varlığa içerik sağlayabilmek ve sonrasında otomatik olarak gösterge tabloları, iş akışları ve analitik oluşturabilmek, bu varlığı konfigüre edebilmek için ihtiyaç duyulan yetkinlik sayısını büyük ölçüde azaltır. Veri arşivleme, görselleştirme ve program tamamen sistem tarafından otomatik olarak yapılır” şeklinde açıkladı.
Moret, bir müşterinin, değerlendirme ve analiz yoluyla, mühendisleri kuyu rampalarından veri toplamak için sahaya göndermek, sonra o verileri vak birikimini önlemek için gerekli kimyasal enjeksiyon düzeyi için gerekli analizlerin yapılması için hesap tablolarına bir araya getirmek gibi bir dizi manüel süreci nasıl geliştirdiklerini açıkladı.
“Analiz geçerli ve doğru olsa da hayli zaman alıyor ve gerekli kaynak da her zaman olmuyor. Tüm bunlar olduktan sonra analizden çıkan tavsiyeler üretime iletiliyor ama genelde analizin bir faydasını görmek için geç kalınmış oluyor. Bu aynı müşteri, varlıklardan veri toplamak, verileri otomatik olarak gelişmiş analitik çözümlerine teslim iletmek, verileri analiz etmek ve kimyasal enjeksiyonla ilgili gerçek zamanlı önerilerde bulunmak için ConnectedProduction çözümümüzü hayata geçirdik”diyen Moret, “Kuyu rampasındaki rampa sayısını düşünün, şu anda bu müşteri her yıl yarım milyon dolar tasarruf sağlıyor. ConnectedProduction’ın bir başka örneği de geniş bir tesisi olan, kontrol ve güvenlik amacıyla eski ve ayrık sistemlerin kurulu olduğu büyük bir üreticiydi. Farklı sistemlerin tamamında yığınla veri birikmesinin yanı sıra, iş gücü ile ilgili de birçok sorun yaşıyorlardı. Tüm sistemleri ayakta tutabilecek yetkinlik setleri yoktu ve bu yetkinlikleri geliştirmek için kullanabilecekleri sınırlı bir sermaye vardı. Bu müşteri daha sonra zamana yayılmış planlı bir geçişi desteklemek için Rockwell Automation hizmetlerini almaya karar verdi. ConnectedProduction süitimizi uygulayarak ve otomasyon yazılım hizmetlerinden faydalanarak oluşturulmuş her bir kontrol sistemlerine bir dizi donanım mimarisi yaratıldı. Bu da mevcut altyapılarla hala çalışabiliyorken aşamalı bir geçiş yapabilmelerine olanak sağladı” diye konuştu.
Expanding Human Possibility, İnsan Olasılıklarını Artırıyoruz
“Bağlı insanlar, aygıtlar ve sistemler, gelişmiş analitik ve modern network mimarileri süreç ve sonuçları daha önce hiç mümkün olmadığı kadar optimize ediyor. Endüstriyel otomasyon sektörü ve teknolojileri inanılmaz bir hızla ilerliyor, dijital üretimin de desteğiyle akıllı ve veri temelli üretim otomasyon performansını yeni bir düzeye atlatıyor” şeklinde konuşan Moret, “Bugün endüstriyel otomasyon sektörü operasyonel verimin ciddi şekilde geliştirilmesi ihtiyacından yön alıyor. Bunu başarabilmek için üreticiler daha yüksek ekipman verimi, daha etkin süreçler ve daha bilgili dolayısıyla daha hazırlıklı çalışan arayışında. Bunu başarabilmek için anahtar teknoloji fakat teknolojiyi daha sahiplenen, coşkulu ve hayal gücü yüksek bir işgücüyle birleştirdiğinizde her şey mümkün hale geliyor” diyerek sözlerini tamamladı. Üretim ortamında insanları, makineleri ve veriyi şirket genelinde birbirine bağladıklarının altını çizen Moret, “Makine üreticileri ve son kullanıcılar bu sayede daha verimli ve üretken hale geliyor. Makine üreticileri için önemli olan bir son kullanıcı yatırımını geleceğe karşı hazırlıklı hale getirmektir. Son kullanıcılar için olay yeni bağlı yetkinliklerin gücünü kullanarak inovasyonlardan daha iyi faydalanarak küresel pazarlarda rekabetçi kalabilmektir. Bu üreticilerin en önemli ihtiyaçları endüstriyel platformlarda, bulut temelli ve gerçek zamanlı analitikte, güvenli uzaktan erişimde, görselleştirmede, kablosuz teknolojilerde, mobil uygulamalarda, bağlı aydınlatmalarda, işgücü güvenliğinde, destek hizmetlerde ve daha nicelerinde inovasyonların gerçekleşmesine neden oluyor. Bu teknolojilerdeki gelişmeler hem bugün hem de gelecek için otomasyonu optimize eden ve rekabetçi gücü artıran bir akıllı üretim stratejisini destekliyor” dedi.