No On Fuarcılık tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan, teknoloji dünyasında fark yaratan ve küresel başarılara imza atmış Türk şirketlerinin bir arada olacağı YES Türkiye Fuarı’nda, 2021 yılında önce çıkan yazılım trendleri ile birlikte geleceğe yön verecek yazılım uygulama ve çözümleri sergilenecek.
Dünya yazılım trendleri YES Türkiye’de
No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ekiz pandemi süreciyle birlikte ortaya çıkan hem kişiler hem kurumlar hem de devletler için hayati önem taşıyan dijitalleşme ve dijital dönüşüm sebebiyle bilişim teknolojilerine olan talebin yüzde 77 sevilerinde artış gösterdiğine dikkat çekti. Bilişim teknolojilerinin temeli olan donanım, yazılım ve servis hizmetlerinde ortaya çıkan bu talebin beraberinde yeni iş yapış modellerini ortaya çıkardığını söyleyerek “Pandemi ile geçirdiğimiz 2020 yılının ardından 2021 yılında da yeni normallerimizin bir süre daha bizlerle olacağını kabul etmiş durumdayız. Özellikle yazılım trendleri 2021 yılında yepyeni bir aşamaya geçti. YES Türkiye Fuarı kapsamında yer alan şirketler, ziyaretçilerine bu trendleri tanıtacak ve bu trendlere yönelik çözümler sergilenecek” dedi.
Yazılım dünyasına yön verecek 5 trend
No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ekiz, dijital dönüşümün büyük bir ivme yakaladığı ve son kullanıcıların hayatına büyük kolaylıklar getiren uygulamaların 2021 yılından itibaren hayatımıza gireceğini belirterek, yazılım dünyasına yön verecek 5 önemli trendin YES Türkiye Fuarı’nda yer alacağını, bu alandaki çözümlerin ziyaretçilerle paylaşılacağını aktardı.
- Blockchain entegrasyonu: Blockchain sektörler arasında hala ivme kazanmaya devam ediyor. Dijital defter olarak adlandırılan sistem şeffaflık sağlıyor. Blockchain’i yazılım süreçlerine dahil etmek, dolandırıcılığın önlenmesine yardımcı olacak ve ticari işlem sırasında gelişmiş güvenlik özellikleri katacak.
- Bulut merkezli yazılım geliştirme: Uzaktan çalışma normu sayesinde bulut teknoloji geçen yıla göre büyük gelişme kaydetti. Çeşitli sektörlerde yoğun bir şekilde kullanılan bulut teknolojiler, önümüzdeki dönemde yazılım geliştirmenin daha fazla bulut merkezli olarak yazılım geliştirme sürecinde yer alacak ve tüm veriler bulutta saklanacak.
- Çapraz platform ve hibrit geliştirme: Bu yeni trend önümüzdeki yıl yazılım geliştirme sürecindeki devrimi yansıtmaya yardımcı olacak. Adından da anlaşılacağı gibi yazılımın hibrit bir şekilde geliştirileceğini böylece mobil platformlar arasındaki kodlama sürecinin işlevsellik ve pazara sunma süresi sorunlarına biz çözüm olacağını gösteriyor.
- Yazılım geliştirmede büyük veri analizi: Sektördeki işletmeler ve kuruluşlar öngörü kazanmak ve önümüzdeki dönemdeki eğilimleri anlamak için büyük verileri kullanıyor. Hadoop ve Apache Spark’ın dahil edilmesiyle yazılım geliştirme genelinde veri analizi alanı geliştirilecek. Önümüzdeki dönemde büyük veri analizi yazılım geliştirme alanını güçlendirecek.
- Fintech’in hayatımızdaki yeri artacak: Pandemi döneminin en hızlı dijital dönüşümünü yaşayan sektörü online alışveriş sebebiyle temassız ödeme ve finansal teknolojiler alanında yaşandı. Hem blockchain teknolojilerinin gelişmesi hem de fintech yatırımlarının hızla artarak paranın fiziksel olarak yaşantımızdan çıkmasına tanıklık edeceğiz yakın dönemde.
Yazılım endüstrisinin kalbi 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul’da atacak. No On Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Yazılım Endüstrisi ve Sanayisi Fuarı, Türkiye’de uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir eksikliği tamamlamak ve yazılım sektöründe global başarılara imza atan şirketlerimizi bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek.