33 yılı aşkın süredir KOBİ’ler için muhasebe ve ticari yazılım programları ile mali müşavirlere yönelik yazılım çözümleri geliştiren Mikrogrup, bilişim altyapısının güvenliğinde Trend Micro’nun en son tehditlere karşı geliştirdiği yeni nesil çözümlerini kullanıyor.
Kurumsal ticari yazılım alanında Türkiye’nin hızlı büyüyen gruplarından biri olan Mikrogrup, farklı ölçeklerdeki KOBİ’ler, mikro işletmeler ve bu işletmelere hizmet veren mali müşavirler için muhasebe ve ticari yazılım programları ile e-Dönüşüm hizmetleri sunuyor. Bünyesindeki Mikro Yazılım, Zirve Yazılım, Paraşüt Yazılım, Shopside Yazılım, MuhasebeTech Yazılım ve MevzuatTR Yazılım ile Türkiye’nin güçlü pazar konumuna sahip olan Mikrogrup, hayat kolaylaştıran uçtan uca çözümleri ile otomotivden lojistiğe, perakendeden e-ticaret’e, 30’u aşkın farklı sektörden 150 binin üzerinde işletme tarafından kullanılıyor.
Siber güvenlik alanında global liderlerden biri olarak konumlanan Trend Micro’nun Türkiye genelinde 400’ü aşan iş ortağı bulunuyor. Bu nedenle BT ve ağ altyapısının güvenliğinin kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Mikrogrup Bilgi Teknolojileri ve Altyapı Direktörü Sercan Çokyeğit, “Pandemi ile birlikte hibrit çalışma modeline geçen firmamızın bilgi teknolojileri alanındaki talepleri de değişkenlik gösterdi. Özellikle e-posta ve dosya paylaşımlarımızın farklı lokasyonlara sahip yapılarda olmasıyla birlikte merkezi mimarilere de geçmemiz gerekiyordu. 2022 yılında siber güvenlik alanındaki yatırımlarımızın artmasıyla iyileştirme çalışmalarımızı da hızlandırdık. Son kullanıcı, sunucu ve konteyner güvenlik çözümlerini araştırırken, bu süreçlerde Trend Micro ile tanıştık. Trend Micro ülke temsilcileri ile birlikte entegrasyon sürecinde gösterdikleri mühendislik çalışması, benchmark değerleri ve kolay lisanslama modellerinin Trend Micro’nun Mikrogrup tarafından tercih edilmesine vesile olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.
Trend Micro çözümleriyle birlikte iş süreçlerinde de olumlu yönde değişimler yaşandığını ifade eden Çokyeğit sözlerine şöyle devam etti: “Kullandığımız çözümler sayesinde; Son kullanıcı, sunucu işletim sistemi, e-posta, bulut mimari ve konteyner güvenliği alanlarında siber güvenlik altyapımızda iyileştirmeleri gerçekleştirdik. Özellikle Apex One içerisinde yer alan diğer DLP ve aplikasyon çözümleri sayesinde son kullanıcı işletim sistemlerine ek yatırım maliyeti yapmak zorunda kalmadık. Uzaktan çalışma süreçlerinde Office 365 uygulama hizmetlerinin güvenliğini sağlamak çok önemliydi. Uzaktan çalışma süreci boyunca Office 365 uygulama hizmetinin güvenliğini Trend Micro Cloud App Security ürünleri ile uçtan uca analiz ederek tüm platformlarda yanımızda yer almasıyla deneyimleme fırsatını yakaladık. Yoğun CPU kullanım problemi sürecinde geliştirme güncellemesinin hızlıca çıkılması ve destek süreçlerinin çok kısa sürede tamamlanması memnuniyet verici, Trend Micro Türkiye’ye çok teşekkür ederiz.”
GÜVENLİĞİ BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK
Pandemi ile birlikte birçok sektördeki iş yapış biçimlerinin yeniden şekillendiğine vurgu yapan Trend Micro Genel Sektör Satış Müdürü Emirhan Aşçı ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünyada pandemi ile birlikte çalışma şekillerinde değişiklik oluştu. Bu çalışma şeklinin değişmesi ile beraber de bulut tabanlı çözümlere bakış açısı olumlu yönde gerçekleşti. Bulut tabanlı alt yapıların kullanılması ve bu yapıların üzerindeki güvenlik ihtiyacı Trend Micro dünyasında da güvenlik çözümlerinin bu yönde gelişmesine sebep oldu. Trend Micro olarak; uç nokta, iş yükleri, sunucular, e-posta ve e-posta altyapılarının güvenliği gibi farklı alanlarda çözümler sunmaktayız. Mikrogrup ailesi ile beraber de bahsettiğim bu çözümlere ek olarak XDR platformumuzu da konumlandırdık ve güvenlik katmanını ve görünürlüğü bir üst seviyeye çıkarmış olduk. Tüm bu süreçte Mikrogrup ailesine, Sercan Çokyeğit’e ve projede emeği geçen iş ortağımız Intelegon Bilişim’e teşekkür ederim.