Microsoft, kuruluşların tedarik zinciri veri varlığı yatırımlarını açık bir yaklaşımla en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olan ve en iyi Microsoft yapay zeka, iş birliği, düşük kod, güvenlik ve SaaS uygulamalarını birleştirilebilir bir platformda sunan Microsoft Tedarik Zinciri Platformu’nu kamuoyuna tanıttı. Şirket ayrıca, tedarik zinciri görünürlüğü ve dönüşümü için hazır bir komuta merkezi ve Microsoft Supply Chain Platform’un bir parçası olan Microsoft Supply Chain Center’ın önizlemesini de duyurdu. Tedarik Zinciri Merkezi, yerleşik iş birliği, arz ve talep öngörüleri ve sipariş yönetimi ile bir kuruluşun tedarik zinciri verileri ve uygulamalarıyla yerel olarak çalışmak üzere tasarlandı. Microsoft İş Uygulamaları ve Platformu Kurumsal Başkan Yardımcısı Charles Lamanna, “İşletmeler; eski sistemler, ERP, tedarik zinciri yönetimi ve nokta çözümleri arasında yayılan petabaytlarca veriyle uğraşıyor ve bu da tedarik zincirinin parçalı bir görünüme sahip olmasına yol açıyor” dedi.
Futurum Araştırma Kurucu Ortağı ve Baş Analisti Daniel Newman ise, “Tedarik zincirlerinin çevikliği ve direnci organizasyonların verisini tüm ilgili sistemler etrafında ne kadar iyi birleştirebildiği ve yönetebildiğiyle direkt olarak alakalı. Microsoft Tedarik Zinciri Platformu ve Tedarik Zinciri Merkezi, kuruluşların içgörü kazanmak ve hızlı hareket etmek için mevcut yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlıyor. Tedarik zinciri çözümleri her zamankinden daha kritik. Microsoft Tedarik Zinciri Platformu ve Tedarik Zinciri Merkezi ile ilgili ilk değerlendirmemiz, şirketin teknolojisini, uygulamalarını ve kaynaklarını müşterilerine çeşitli BT operasyonları çerçevesinde esneklik ve dönüşüm için sürdürülebilir çeviklik sunabilecek şekilde bir araya getirdiği yönünde” dedi.
Microsoft Tedarik Zinciri Platformu: Veri ve tedarik zinciri yönetimi için açık, iş birliğine uygun ve birleştirilebilir bir zemin
Microsoft Tedarik Zinciri Platformu, müşterilerin tedarik zinciri ihtiyaçlarına yönelik yetenekleri geliştirmeleri veya bağımsız olarak benimsemeleri için Azure, Dynamics 365, Microsoft Teams ve Power Platform genelinde yapı taşları sağlıyor.
Dataverse ile müşteriler tedarik zinciri genelinde görünürlük elde etmek, Power Platform’da düşük kodlu çözümlerle özel iş akışları geliştirmek ve Teams’in gücü aracılığıyla dahili ve harici olarak güvenli bir şekilde iş birliği yapmak için binlerce bağlayıcı oluşturabilecek. Platform, olumlu etki yaratan araçlar ve süreçlerle organizasyonların daha derin içgörüler kazanmasına ve organizasyonların & tedarik zincirlerinin karbon etkisini en aza indirmesine katkı sağlayacak.
Microsoft iş ortağı ekosistemi, müşteri tedarik zincirinin esnekliğini ve çevikliğini sağlamada kritik bir rol oynayacak. Bunun yanı sıra, Microsoft Supply Chain Platform ile iş ortakları, Dynamics 365 Supply Chain Management, Microsoft Azure, Microsoft Teams ve Power Platform’dan yararlanan tümleşik çözümler oluşturmak için endüstriyel ve etki alanı uzmanlıklarını bir araya getirebilecek.
Microsoft; Accenture, Avanade, EY, KPMG, PwC ve TCS gibi danışman ve uygulayıcılardan oluşan zengin bir iş ortağı ekosistemi ile müşterilerine destek olmaya devam edecek. Öte yandan, müşterilerin tedarik zinciri ihtiyaçları için en iyi çözümü bulmalarına yardımcı olmak adına Blue Yonder, Cosmo Tech, Experlogix, Flintfox, inVia Robotics, K3, O9 Solutions, SAS, Sonata, To-Increase Software gibi çözüm sağlayıcılarla çalışmayı sürdürecek.
Microsoft Tedarik Zinciri Merkezi ile iş çevikliği artıyor
Tedarik Zinciri Platformu’nun merkezinde, uygulayıcılara SAP ve Oracle gibi bağımsız tedarik zinciri sistemlerine eş olarak, Dynamics 365’ten ve diğer ERP sağlayıcılarından alınan veriler gibi, mevcut altyapı tedarik zinciri sistemlerinden gelen verileri uyumlu hale getirmek için bir komuta merkezi deneyimi sağlayan, ön izleme aşamasında sunulan Microsoft Tedarik Zinciri Merkezi yer alıyor.
Supply Chain Center’daki Veri Yöneticisi, tedarik zinciri genelinde görünürlük sağlamak ve eylemi yürütme sistemlerine geri döndürmek için veri alımını ve orkestrasyonu sağlıyor. Önizleme sırasında, Microsoft’un lansman ortakları C.H. Robinson, FedEx, FourKites ve Overhaul, Tedarik Zinciri Merkezi içinde yerel deneyimler sunuyor. Dynamics 365 Tedarik Zinciri Yönetimi müşterileri, Tedarik Zinciri Merkezi’ne otomatik olarak erişim kazanıyor. Tedarik Zinciri Merkezi ayrıca, tedarik ve sipariş karşılama genelinde tedarik zinciri kesintilerini ele almak için önceden oluşturulmuş modüller içeriyor:
• Arz ve talep öngörüleri modülü, tedarik zekası aracılığıyla yukarı akış tedarik kısıtlamalarını ve eksikliklerini tahmin etmek için gelişmiş Azure AI modellerinden yararlanıyor. Kuruluşlar, stokta kalma, fazla stoklama veya eksik sipariş hatlarını tahmin etmek için tedarik zinciri ağlarından gelen verileri kullanarak simülasyonlar gerçekleştirebiliyor. Tedarik Zinciri Merkezi’nde harici olaylar hakkında ilgili haber uyarıları sağlayan akıllı haber bilgileriyle birleştiğinde, tedarik zinciri uygulayıcıları, ürün talepleri için gerçek dünyadaki olay bilgileri ve geçmiş bilgilerle kararlar alabiliyor ve plan yapabiliyor.
• Supply Chain Center’daki sipariş yönetimi modülü, yapay zekayı ve makine öğrenimini kullanarak kuruluşların gerçek zamanlı çok kanallı envanter verilerini, kurallara dayalı bir sistemle otomatize etmelerini ve akıllı bir şekilde işlemelerini sağlıyor. Organizasyonlar, sipariş alımı, teslimatı ve üçüncü parti lojistik hizmetleri için türünün en iyisi özel teknoloji ortaklarına önceden oluşturulmuş bağlayıcılarla yeteneklerini genişleterek gelecekteki sipariş hacimlerini karşılayabilmek ve oluşabilecek karışıklıkları engelleyebilmek adına hızla uyum sağlayabiliyor. Mevcut Dynamics 365 Intelligent Order Management müşterileri, lansman sırasında Tedarik Zinciri Merkezi’ne ve sipariş yönetimi modülüne otomatik olarak erişebiliyor.
• Müşteriler güvenli ve yerleşik Teams entegrasyonu sayesinde, yeni tedarik kaynaklarını güvenceye almak, ulaşım sorunlarını gidermek ve değişikliklere dayalı olarak yukarı ve aşağı yöndeki etkileri iletmek için dış tedarikçilerle gerçek zamanlı olarak iş birliği yaparak tedarik kısıtlamalarını minimize edebiliyor.
• Müşteriler bu deneyim sayesinde, Tedarik Zinciri Merkezi’ne yerleştirilen ortak modülleriyle yük görünürlüğü gibi belirli çözümlerin kilidini doğrudan açabiliyor. Her şey bir Dataverse ortamında çalıştığı için, hangi modül kullanılıyor olursa olsun veriler tutarlı oluyor. Bu, bilgileri önden arkaya yapıştırmayı ve hangi raporların en güncel bilgileri içerdiğini netleştirme sorununu ortadan kaldırıyor.
Bu girişimle birlikte Microsoft, müşteriler için tedarik zincirinin yeniden tasarlanması, verimliliğin ve çevikliğin artırılması gibi konulardaki kararlığını bir adım daha ileriye taşıyor. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek için resmi Microsoft blog’unu ziyaret edebilirsiniz. Gezegenimizdeki tüm bireylere ve organizasyonlara daha fazlasını başarabilmeleri için güç katma misyonuyla hareket eden Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft), akıllı bulut ve akıllı edge çağı için dijital dönüşümü mümkün kılıyor.