Akıllı Fabrikalar
  • Anasayfa
  • Blog Yazıları
  • Röportajlar
  • Raporlar
  • Sanayi Olgunluk Testi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn
Genel

Logo dijitalleşmeyi sağlayarak Türkiye’de ilk kez “Organizasyonel Olgunluk” Sertifikası Aldı

By Ecem Fışkın 14 Ocak 2021 3 Mins Read
PAYLAŞ
Share on Facebook Share on Twitter LinkedIn Email

Türkiye’de ilk kez ana işi teknoloji olmayan bir birime verilen ISO 15504 Level 5 Spice Organizasyonel Olgunluk Belgesi’ni Logo Yazılım İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm birimi LAPIS sistemi ile aldı. Teknoloji birimlerinin kullandığı LAPIS, Logo İK süreçlerine uyarlanarak uçtan uca dijitalleşme, çevik çalışma modeline geçiş, İK çıktılarının ölçümlenmesi ve verimlilik artışı sağlandı. 

Logo’nun 2008 yılında yalın üretim felsefesi ve çevik metodolojileri baz alarak geliştirdiği Logo Agile Process Improvement System (LAPIS), uzun yıllardır ürün geliştirme birimleri tarafından kullanılıyor. Ürün geliştirme süreçleri için kullanılan LAPIS, şirkette farklı departmanlarda kullanılmak üzere aynı prensipleri taşıyarak ana işi teknoloji olmayan (non-IT) ekipler için uyarlandı. 

LAPIS ile kurgulanan süreçle; belirsiz, karmaşık ve değişken olan zaman yönetimi, şeffaflık, adaptasyon ve sürekli iyileşme gibi parametreler, temel prensipler ile daha belirgin, sade ve planlamaya uygun hale getiriliyor. Prensiplerin süreçteki kurallar ve araçlar ile desteklenmesi, planlamayı yapan ekiplerin hem ortak hareket etmesini hem de süreci oluşturmak yerine halihazırdaki framework üzerinde iyileşme fikirleri sunabilmesini sağlıyor.  

Logo Grup İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm Başkanı Hande Yalgın konuyla ilgili şöyle konuştu “Dijital dönüşüm özellikle İK’da en önemli odak alanlarımızdan birisi.  Pandemi süreciyle beraber pek çok şirket uzaktan çalışmaya geçti. Biz de 2019 yılında hayata geçirdiğimiz dijital dönüşüm hamlemizle, Dijital Dönüşüm parametrelerimizi 4 bacaklı (Dijital düşünce yapısı, Bilgi, Çeviklik ve Süreçler) bir model üzerine oturttuk. Logo Yazılım olarak yeteneklerimizi bu çerçeve ile paralel bünyemize katmak ve yetiştirmek bizim öncelikli amacımız. Logo olarak dışarıda da dijital dönüşüm rehberiyiz ama öncelikle içeriye odaklandık ve bu hamlemizle birlikte önce kendimizden başladık, İK süreçlerimizi uçtan uca dijitalleştirdik, sürecin olgunluğunu belirledik. Yazılım alanında faaliyet gösteren ve çevikliğin temel bir yetkinlik olarak tanımlandığı Logo Grup’ta çevik ve dijital öğrenme çalışmaları da kaçınılmaz olarak hız kazanmış durumda. Aldığımız sertifika ile birimimizde hayata geçirdiğimiz LAPIS ile ne kadar doğru bir adım attığımızı bir kez daha gördük ve çok mutluyuz.   Yazılım ve teknoloji geliştiren şirketlerin iş birimleri tarafından alınan belgeyi Türkiye’de ilk kez İK birimi olarak alıyoruz. Dijital dönüşüm parametlerimizden olan çeviklik konusunda önemli bir yol aldık ve çalışmalarımıza yenilikçi bakış açımızla devam edeceğiz.”

dijital dönüşümDijital Dönüşüm parametreleridijital öğrenmedijitalleşmeHande YalgınISO 15504 Level 5 Spice Organizasyonel Olgunluk BelgesiLAPISlogoLogo İKuçtan uca dijitalleşme
0
Author Ecem Fışkın

Prev Post

Groupama, yapay zeka destekli Dijital Asistan GUPİ’yi tanıttı

14 Ocak 2021 3 Mins Read
Next Post

CES 2021 SAHNESİNDE GENÇ BİR TÜRK!

14 Ocak 2021 2 Mins Read

Related Posts

Yapay zekâ görsel iletişimi dönüştürüyor!

28 Nisan 2025

Diyarbakır Yapay Zeka ile Ulaşımı Dönüştürüyor

28 Mart 2025

TÜREB WINDEUROPE KOPENHAG 2025’TE RÜZGAR ENERJİSİ POTANSİYELİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

27 Mart 2025

Write A Comment Cancel Reply

  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2020 Akıllı Fabrikalar

Top

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.