İstanbul ve Ankara’daki en büyük ve en kapsamlı sektörel buluşmaları gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, 9 Aralık 2020 tarihinde IDC Dijital platformu üzerinden gerçekleşecek “Bulut ve Veri Merkezi Zirvesi 2020” etkinliğinde, bulut ve altyapı teknolojilerinin önemli tedarikçileriyle, ülkemizin önde gelen kamu ve özel sektöre bağlı kurumların BT yöneticilerini bir araya getirecek.
IDC Dijital platformu üzerinden gerçekleşecek zirvede içinde bulunduğumuz dijital inovasyon çağına ait deneyim ve öngörülerini paylaşılacak. Ülkemizdeki dijital dönüşüm çalışmalarına paralel olarak bulut ve veri merkezi pazarı da hızla büyümeye devam etmekte. Kurumları bu yolculuklarında desteklemek ve geleceğin teknolojilerini tartışmak üzere bir araya gelecek olan üst düzey BT yöneticileri, yeni nesil veri merkezleri ve BT stratejileri hakkında fikir alışverişinde bulunacak.
Fiziksel bir etkinliğin bire bir 3 boyutlu sanal halinin gerçekleştirileceği etkinlikte IDC Bulut Hizmet Sağlayıcıları Başkan Yardımcısı Rory Durcan’ın açılış konuşması ile başlayacak zirvede, IDC Global ve yerel analistlerinin sunumları gerçekleşirken, “Cloud Center of Excellence -Optimizing Cloud” temalı açılış paneli yer alacak.
IDC uzmanlarının bulut ve altyapı teknolojilerinin 2021 öngörülerini de paylaşacağı konferansta, çoklu bulut mimarileri, dijital dönüşümün altyapılara etkisi, veri merkezi optimizasyonu ve buluta geçiş stratejileri gibi ana gündem maddeleri görüşülecek. Konferans süresince yapılacak sunumlar ve interaktif panel sohbetleri ile yeni teknolojilerin ve dijital dönüşümün Türkiye’nin veri merkezi ortamı üzerindeki etkileri incelenecek.
Zirvede yapılacak “IDC Türkiye Bulut Ödülleri 2020 Töreninde, yıl içinde gerçekleşen projeleriyle dereceye giren kurumlara ve yöneticilere 5 kategori altında ödülleri takdim edilecek.
IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları: “Dijital dönüşüm (DX) Türkiye’de her ölçekteki işletmenin iş stratejilerinin merkezinde yer alıyor. IDC, kurumların bu dijital başarıya ulaşması yolunda bulutun en kritik teknolojilerden biri olduğuna ve bulutun kurumların çalışma şeklini değiştireceğine inanmakta. Bulut teknolojileri, yeni ekonomide başarılı olmak için stratejik olarak kendini dönüştürmeyi isteyen her işletmenin BT mimarisinin temelinde vazgeçilmez. Bulut ortamında sunulan en güncel, hızlı ve yüksek performanslı teknolojiler, her işletmenin üretkenliğini de doğrudan etkileyerek ilk yatırım ve işletme maliyetlerini düşürüyor.”
Çizmecioğulları sözlerine şöyle devam ediyor: “Tüm sektörlerdeki her ölçekteki kurumsal işletmden, bulut bilişim hizmetlerine yönelik talepler gelmektedir. Bulut hizmeti sağlayıcıları, bulut bilişimin işletmelere sunduğu kısa ve uzun vadeli avantajlar konusunda farkındalığı artırdıkça, Türkiye’de bulut hizmetlerine olan güven de her geçen gün artmaktadır. IDC olarak düzenleyeceğimiz “Bulut ve Veri Merkezi 2020” etkinliğimizde dijitalleşen dünyada bulut teknolojilerinin sağlayacağı birçok fayda ile beraber organizasyonların doğru bulut stratejileri geliştirmesi için gerekenleri geniş bir perspektifte tüm paydaşlarımızla beraber değerlendireceğiz.”
IDC Türkiye’de Araştırma Müdürü olarak görev yapan Ayşe Kaptanoğlu ve Aslı Koçkal’ın konuyla ilgili yorumları şu şekilde: “Ülkemizde de tüm dünyadaki eğilimlere paralel bir şekilde, gitgide daha çok firmanın BT altyapısının çoklu ve hibrit bulut mimarisi üzerinde çalıştığını gözlemliyoruz. Artık altyapı stratejilerinin çoğu bulut öncelikli veya buluta hazır altyapılar olarak tasarlanıyor. Bulut teknolojileri ve ilgili tüm servisler maliyet, esneklik ve çeviklik gibi avantajları sebebiyle, özellikle pandemi döneminde daha çok ihtiyaç duyulan bir teknolojik yatırım halini almıştır. IDC; 2024 yılına kadar Türkiye BT Altyapısının yaklaşık %36,5’inin özel ve genel bulut ortamları için kullanılacağını öngörmektedir.”