Bilfen İlkokulları ve Ortaokullarının bütün kampüslerinden 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında bu sene “Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme” temasıyla ikincisi düzenlenen “Bilfen Oyunumu Kodluyorum Yarışması” sonuçları belli oldu. Scratch 3.0 kodlama platformunda kendi oyunlarını tasarlayarak geliştiren 250’ye yakın Bilfenli öğrencinin projeleri arasından 4 ve 5. sınıflar ile 6 ve 7. sınıflar kategorilerinde toplam 6 proje ödül aldı.
Bilfen Okulları Bilişim Teknolojileri Bölümü’nün gerçekleştirdiği “Oyunumu Kodluyorum Yarışması”nda jüri olarak alanında uzman eğitimci ve girişimci pek çok önemli isim de bir araya geldi. Türkiye’de alanındaki öncü etkinlik olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin koordinatörü, Aron Teknoloji ve TeacherX öğretmen eğitim platformunun kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Twente Üniversitesi’ne araştırmacı olan Doç. Dr. Burak Şişman ve XR Masters Kurucusu ve CEO’su, DEİK/DTİK Kuzey Amerika Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali C. Hantal jüri üyesi olarak yarışmadaki projeleri değerlendirdiler.
Bilfen Okullarında “Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme” temasıyla ikincisi düzenlenen “Bilfen Oyunumu Kodluyorum Yarışması”nda 4. ve 5. sınıflar kategorisinde Bilfen Halkalı İlkokulundan Doruk Aras Sarı “En İyi Senaryo Ödülü”, Bilfen Çayyolu İlkokulundan Asya Eraslan ve Mustafa Eraslan “En İyi Tasarım Ödülü”, Bilfen Çamlıca İlkokulu’ndan Grup RoboTech öğrencileri Alp Giray Bayrak, Kuzey Ali Vatan ve Seyhan Çınar Yıldız “En İyi Kodlama Ödülünü” aldılar. 6 ve 7. sınıflar kategorisinde ise Bilfen Kurtköy Ortaokulu’ndan Direnç Uyanık “En İyi Senaryo Ödülü”, Bilfen İskenderun Ortaokulundan Grup Görev Mars öğrencileri Kemal Vicdan, Mustafa Balıkçı, Mehmet Tultak ve Hakan Özyurt “En İyi Tasarım Ödülü”, Bilfen Halkalı Ortaokulundan Atakan Ekmekçi ise “En İyi Kodlama Ödülünü” aldı.
Bilfen İlkokulları ve Ortaokulları Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Celale Esra Algan online yapılan yarışmanın finalinde “Soru sormaya, merak etmeye, merakınızla yola çıktığınız öğrenme yolculuğunuzda sevgiyle, bilgiyle üretmeye devam edin. Gelecek derken sadece teknolojiye odaklanmayın! Bugün teknik bilgi kadar sosyal yaşam becerilerinin önem kazandığı, insani değerlerin ön plana çıktığı bir dönemde yer alıyoruz. Yaratıcılığınızı, merakınızı, hayal gücünüzü besleyen yan alanlarda mutlaka vakit geçirin… Böylece teknolojiyi üretmek için gerekli ilhamı da alacaksınız ”dedi.
Yarışmada jüri üyesi Dr. Işıl Boy Ergül, araştırma ve iş birliği becerileri ile yaratıcılık ve teknolojinin buluşmasına fırsat veren bu yarışma içeriğinin heyecan verici aynı zamanda da geleceğe dair ilham verici olduğunu belirtirken Doç. Dr. Burak Şişman, işbirliği becerisinin önemine dair soruları finalist öğrencilere yöneltirken grup çalışmalarında öğrencilerin gösterdikleri birlikte çalışma performansından etkilendiğini söyledi.
Ali C. Hantal ise ilkokul ve ortaokul düzeyinde yarışan proje içeriklerine yurt dışında yaptıkları araştırmalara ve katıldıkları organizasyonlara kıyasla ne kadar nitelikli olduğunu belirterek öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.