Yerli tavuk üreticilerinden Gedik Piliç, üretim hattında robotları devreye alarak, ürün paketlemede kaza risklerini ortadan kaldırıp, paketleme standartlarını iyileştirdi. Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, “Robotlar sayesinde iş güvenliğini önemli ölçüde artırdık. Daha önce personelimizin bıçakla yaptığı tavuğu kemiğinden ayırma işlemini robotlar basınçlı suyla yaparak, çalışanlarımız bıçakla çalışmanın getirdiği riskten tamamıyla korumuş oluyor” dedi.
Tavuk üreticisi Gedik Piliç, paketlemede yerli bir Ar-Ge kuruluşuyla iş birliğine gittiğini duyurdu. Bu kapsamda, bıçakla çalışılması gereken işlerde robotların insanların yerini almasıyla kaza riskini ortadan kaldıran firma, yapılan yeni yatırım ile ızgara tavuğun kemiğinden ayrılmasını robotlarla bıçak kullanmadan basınçlı suyla yapmaya başladı.
Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, üç yıl içerisinde 200 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek “Robotlar sayesinde iş güvenliğini önemli ölçüde artırdık. Daha önce personelimizin bıçakla yaptığı tavuğu kemiğinden ayırma işlemini robotlar basınçlı suyla yaparak, çalışanlarımız bıçakla çalışmanın getirdiği riskten tamamıyla korumuş oluyor” diye konuştu.
Fast Food zincirleri için yaptıkları üretimde, zincirlerin sattıkları ürünlerde her müşteriye aynı ürünü vermek için sabit ağırlıkta ürün talep ettiğinin altını çizen Osman Gedik, şöyle devam etti:
“Ürünleri el ile hazırladığınız zaman fire çok artıyor ve belli bir standardı tutturmanız zor oluyor. Robotlar fireyi azaltıyor ve ürünün belli bir standartta olmasını sağlıyor. Ne istediğinizi, ağırlık, en, boy verilerini girdiğinizde, robotik makine hammaddeyi kendi tartıyor, ölçüyor ve su yardımı ile keserek bize son ürünü veriyor. Robot teknolojisi sayesinde dar alanlarda bile çok sağlıklı ve hızlı üretim yapılabiliyor.”