Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 18 Haziran 2021 tarihinde “Kriptografi Mühendisliğinin Geleceği” isimli özel bir çalıştay gerçekleştirecek. Çevrimiçi düzenlenecek çalıştay alışılagelen çevrimiçi etkinliklere farklı bir soluk getirerek, 4 farklı ülkeden alanında uzman 6 araştırmacıya uygun 4 farklı saat dilimi baz alınarak düzenlenecek.
Sabancı Üniversitesi’nin kriptografi mühendisliğinin yakın gelecekteki artan rolünü gözeterek düzenlediği “Kriptografi Mühendisliğinin Geleceği” çalıştayında, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Belçika ve Almanya’dan araştırmacılar, sadece bu alandaki en güncel çalışmaları değil aynı zamanda geçmiş deneyimlerini ve gelecek vizyonlarını da paylaşacak.
Derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan “Alanlara Göre Dünya Üniversiteler Sıralaması 2021”de Bilgisayar Bilimi alanında sıralamaya giren 827 üniversite arasından 201-250 bandında, Türkiye’den sıralamaya dahil olan üniversiteler arasından birinci olan Sabancı Üniversitesi, bilgisayar bilimi, mühendislik ve teknoloji alanlarındaki uzmanlık ve bilgi birikimini toplumun her kesimi ile paylaşmayı ve bilimi yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
Kriptografi Konusunda Dünyanın En Önemli Araştırmacılarını bir araya getiren çalıştayımıza katılımınızdan mutluluk duyarız.
***
“Kriptografi Mühendisliğinin Geleceği
Program
18 Haziran 2021, Cuma günü
15.45 Ingrid Verbauwhede, Belçika
EM (Elektromanyetik) saldırılarla ilgili güncel sonuçlar: Pasif gözlem ve aktif saldırı
16.20 Thomas Eisenbarth, Almanya
Güvenli sistemlerin yapı taşı olarak izole edilmiş uygulama çalıştırma ortamları
16.55 Patrick Schaumont, USA
Fiziksel Gerçeklemeden Kaynaklı Saldırılara karşı Paralel Senkronize Programlama yoluyla Yazılımı Güçlendirme
17.45 Christof Paar, Almanya
Büyük Ölçekli Siber Saldırganlar Çağında Siber Güvenlik
18.20 Francisco Rodríguez Henríquez, Meksika
Kuantum bilgisayarlar öncesi Eliptik Eğri Kriptografisini (ECC) ne kadar süreyle güvenle kullanabiliriz?
18.55 Aydın Aysu, USA
Fiziksel yan kanal analizinin geleceği: Gelecek on yıl