Türkiye’nin en büyük online eğitim platformu olarak öne çıkan Doping Hafıza, Türk şirketlerinin hızla dünyaya açılmaya başladıkları bu dönemde, inovatif bir adım atarak İngiltere ofisini açmaya hazırlanıyor.

Eylül ayı sonunda İngiltere’de faaliyete geçecek ofisleriyle global arenadaki varlıklarını hızla güçlendireceklerine dikkat çeken Doping Hafıza CEO’su Semih Hakyemez, Oxford Üniversitesi ile de önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirtti. Hakyemez, “Oxford Üniversitesi akademisyenlerinden, Oxford Teknoloji ve Kalkınma Politikaları Merkezi Direktörü Emre Eren bundan böyle Doping Hafıza’nın Bilim ve Teknoloji Kurulu’nda yer alacak. Eren, yeni teknolojik altyapıların kurumumuza kazandırılması noktasında ve Ar-Ge süreçlerinde ekibimize destek sağlayacak” dedi.

Akademik ve teknolojik anlamda inovatif Ar-Ge çalışmalarına yönelen Doping Hafıza, öğrenme deneyimini yenilikçi öğrenim metotlarıyla harmanlayarak yol alıyor. Türkiye’de ilk kez kullanılan yapay zekâ destekli akıllı test paneli, akıl haritaları, infografikler, rehberlik videoları, velilere özel hazırlanan Gelişim Bilgilendirme Sistemi, soruları videolu çözen Çözücü uygulaması, Reflekslerle Matematik, Serüvenlerle Fen Bilimleri ve Tarih Yolculuğu gibi oyun formatında geliştirilen inovatif eğitim ve konsept derslerle inovatif bir öğrenme kültürü inşa ediliyor.

SİSTEMİK VE BÜTÜNCÜL BİR OTONOM YAZILIM MİMARİSİ İNŞA EDİLİYOR

“Online eğitim platformumuz kapsamında geliştirdiğimiz sisteme, yapay zekâyı en efektif biçimde entegre edebilmeye odaklandık. Amacımız, ‘sistemimizde yapay zekâ var’ demek değil; öğrencinin öğrenme kalitesini en üst seviyeye çıkarmak” diyen Doping Hafıza CEO’su Semih Hakyemez, yapay zekâ destekli akıllı test panelleri aracılığıyla kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunduklarının altını çizdi.Elementel düzeyde bulunan mikro yazılım sistemlerinin birbirleriyle entegrasyonlarını sağlayarak sistemik ve bütüncül bir otonom yazılım mimarisi inşa ettiklerinivurgulayan Hakyemez, “Bu kapsamda ortaya çıkan ‘big data’nın makine öğrenimi ile yorumlanmasını ve yönetilmesini sağlıyoruz. Sistemimizde bulunan yüzbinlerce öğrencinin, eş zamanlı olarak video izleme deneyimini kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde ‘içerik dağıtım ağı yöntemi’ ile gerçekleştiriyoruz” yorumunda bulundu. İnovatif uygulamalara imza atmaya devam eden Doping Hafıza’nın fark yaratan uygulamalarından biri de ‘Şimdi Anladım’… Hakyemez, bu uygulama ile öğrencilerin canlı ve görüntülü olarak ihtiyaç duydukları tüm derslerin öğretmenleri ile anında görüşme fırsatına sahip olacağını dile getirdi. Uzun uzun ders anlatılan özel ders konseptinden farklı olarak 10 dakikalık ekspres özel ders formatı kurgusuna yöneldiklerine dikkat çeken Semih Hakyemez, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler, ders/konu çalışırken anlamakta zorlandıkları yerleri anında ve doğrudan yetkin bir branş öğretmeniyle görüşerek anlama fırsatında sahip olacak. Böylece öğrenme süreçlerlne eksiksiz devam edebilecekler.”

“GLOBAL ARENADAKİ VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Kısa vadede pazara uygun ürünlerle global pazara açılmayı planladıklarını ifade eden Hakyemez, “Şu anda yurt dışındaki sınavlara yönelik (ABD’de SAT gibi) çalışmalarımız da başladı. Eylül ayı sonunda Londra ofisimiz hayata geçecek. Dünyaya, buradan açılmak istiyoruz. Bu kapsamda bünyemizde ‘global büyüme’ için bir ekip kurduk ve çalışmalara başladık. Global arenadaki varlığımızı güçlendirebilmek için Doping Hafıza’ya bilgi birikimleri ve vizyonlarıyla danışmanlık yapacak çok değerli bilim insanlarından oluşan ‘Bilim ve Teknoloji Kurulu’nu oluşturduk” açıklamasında bulundu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ KURULU’NDA YER ALAN Oxford Teknolojİ ve Kalkınma Politikaları Merkezi Direktörü Emre Eren, YAPAY ZEKA ENTEGRASYONU VE EĞİTİM MODELLERİNİN KİŞİSELLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA PROJELER GELİŞTİRECEK”

Bu noktada Oxford Üniversitesi ile de çok önemli bir iş birliğine de imza attıklarını duyuranSemih Hakyemez, “Oxford Üniversitesi akademisyenlerinden, Oxford Teknoloji ve Kalkınma Politikaları Merkezi Direktörü Emre Eren Doping Hafıza’nın Bilim ve Teknoloji Kurulu’nda yer alacak. Eren, yeni teknolojik altyapıların şirkete kazandırılması noktasında ve Ar-Ge süreçlerinde ekibimize destek sağlayacak. Özellikle yapay zeka entegrasyonu ve eğitim modüllerinin kisiselleştirilmesi, öğrencinin bilgi, beceri ve anlama düzeyine göre şekillenmesi konusunda farklı projeler geliştirecek, global akademik iş birliklerinin oluşturulmasına da destek verecek. Bu iş birliği; Doping Hafıza’nın global açılımında çok önemli bir kilometre taşı olacak. Eğitim içeriklerinin ve teknolojik seviyenin, küresel standartlara ulaşmasında önemli bir rol oynayacak” dedi.

HEDEF; HAYATA DEĞER KATAN DİJİTAL BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMAK

Semih Hakyemez; gelecek planlarını ise şöyle özetledi:“Dijital ürünlerin yanında, donanım tarafında da robotlar vasıtası ile kodlama süreçlerine dahil olmayı planlıyoruz. Bu sürece de start verdik. Nihai hedefimiz ise tüm global ekosistemde bilinen, teknoloji üreten, çağdaş eğitim ve öğretim teknolojileri ile insanların hayatlarına değer katan dijital bir teknoloji şirketi olmak.”

Write A Comment