Otomasyon alt yapısıyla tarım alanlarımızın verimliliğini artırmak, çiftçilerimize yansıyan maliyetleri azaltmak ve bilinçli zirai üretimi desteklemek üzere geliştirilen akıllı sera uygulaması SeraCell; fonbulucu’da çıktığı yatırım turunun ilk 3 gününde 67 nitelikli olmak üzere 1.046 yatırımcıdan %117 oranında ön yatırım talebi alarak 1,7 milyon TL’nin üzerinde fona ulaşmayı başardı.
Kablosuz ve uzun pil ömrüne sahip sensörler aracılığıyla seradaki toprak, hava gibi parametreleri takip ederek otomatik gübreleme, otomatik zirai reçete ve otomatik hastalık tespiti önerilerinde bulunan akıllı sera sitemi SeraCell, Türkiye’nin en büyük kitle fonlaması platformu fonbulucu güvencesiyle çıktığı yatırım turunu 3 gün gibi kısa bir sürede hedefinin üzerine çıkarak kapattı. Seradaki sensörler aracılığıyla sulama, gübreleme, havalandırma sistemlerinin mobil uygulama üzerinden kontrolünü sağlayan girişim; 67 nitelikli olmak üzere en az 1.046 yatırımcıdan %117 oranında ön yatırım talebi alarak arz edilen %8 şirket payına karşılık 1.755.968 TL fon topladı.
“Çiftçilerimize sunduğumuz yapay zekâ destekli hizmetimizi geliştirmeye hem ülkemizde hem de global pazarlarda büyümeye devam edeceğiz”
SeraCell’in kuruluş süreci, hizmet içeriği ve hedefleri hakkında bilgi veren SeraCell Kurucu Ortağı Ahmet Ali Kıvrak, “Biz 2020 yılında ülkemizin örtü altı tarım teknolojileri sektöründeki eksikliklerini görerek Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bu alanda ülkemiz ve üreticilerimiz adına hizmet vermeye başladık. İlk olarak 2020 yılında SeraCell markası altında sıcaklık takip sistemi cihazını geliştirdik ve test çalışmalarına başladık. Başarılı test çalışmalarımız sonucunda 2021 yılında ilk kez üreticilerimizle buluştuk ve cihazlarımızı onların kullanımına sunduk. 2021 – 2022 yıllarında ise aynı alanda TÜBİTAK tarafından desteklenen Serada bitki takibi yapan ve verimi artıran uçtan uca modüler akıllı tarım uygulamasını geliştirmeye başladık. SeraCell akıllı sera sistemimiz; kablosuz ve uzun pil ömrüne sahip sensörler aracılığı ile seradaki toprak, hava parametreleri gibi değerleri takip ederek otomatik gübreleme, otomatik zirai reçete ve otomatik hastalık tespiti önerilerinde bulunuyor. Böylece zamanında hastalık tespiti yaparak ve gerekli sulama, gübreleme tavsiyesinde bulunularak maliyetleri azaltıyor, verim kaybını önlüyor ve toprağın kimyasal bakımından daha az kirlenmesini sağlıyor. Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık alanındaki değerli çalışmalarıyla ekosistemin gelişimde büyük bir rolü olan fonbulucu güvencesiyle çıktığımız yatırım turu sonucu ulaştığımız fonla, çiftçilerimize sunduğumuz yapay zekâ destekli hizmetimizi geliştirerek hem ülkemizde hem de global pazarlarda SeraCell ailesini büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Yatırım turu hakkında konuşan fonbulucu Girişim İlişkileri Direktörü Enis Erdem Yurdatapan ise “SeraCell, örtü altı tarım teknolojileri alanındaki AR-GE çalışmaları ile bilinen, üreticilerimize daima daha kaliteli hizmetler sunmak için günbegün gelişen bir girişim. Ülke ekonomilerinin lokomotifi olan tarımsal üretimi ileri teknolojilerle buluşturarak geleceği kucaklayan bir iş yapıyor. Küçük bir çiftçiden, büyük kurumsal sera şirketlerine kadar geniş bir profile, her bütçeye uygun modüler çözümler üreten SeraCell’in önünün çok açık olduğunu başından beri öngörüyorduk. Bizimle bu öngörüyü paylaşarak SeraCell’e ortak olan ve girişimcilik ekosistemine destek veren tüm yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz “ifadelerini kullandı.