Üreticiler, genel enerji tüketimini azaltmak, sürdürülebilirliği artırmak ve paradan tasarruf etmek için baskı altındadır. Bu hedeflere ulaşmanın bir yolu, makinelerinin pnömatik sistemlerinde hava tüketimini izlemektir. Bu, sızıntı riskini azaltır, bileşenlerin erken aşınmasını önler ve bakım maliyetlerini ve kesinti süresini azaltır.

Bosch grubunun bir parçası ve Avrupa’nın en büyük ev aletleri üreticilerinden biri olan Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH Home Appliances Corp.) kısa bir süre önce Emerson tarafından üretilen üç üründen oluşan bir pnömatik kontrol sistemi uygulayarak tesislerinden birinde bu avantajları elde etti.  Bir süre önce, şirket yönetimi bir elektrikli süpürge üretim hattında basınçlı hava tüketimini kaydetmeye karar verdi. BSH, Olası sızıntıları tespit etmek ve her bileşenin enerjiyi nasıl tükettiğini daha iyi anlamak için enerjideki sapmaları izlemeye çalıştı.

Ekipman açısından, BSH izleme sistemi için akılda birkaç kriter vardı. Standart filtreler, regülatörler ve yağlayıcılar (Frl’ler) kullanmak zorunda kaldı ve şirketin ağına, analitik gösterge panellerine ve kurumsal kaynak planlama yazılımına kolayca entegre olan iletişim arayüzlerine sahipti. İzleme sistemi ayrıca Kullanıcı dostu ve yönetilmesi kolay olmalıydı.

Doğru sistemi geliştirmek için BSH, Emerson’da otomasyon-teknoloji uzmanlarıyla bir araya geldi. Aventics Smart Pneumatics Monitor (SPM), AS FRLs Serisi ve AV03 ve AV05 modüler valfleri içeren tak çalıştır endüstriyel nesnelerin interneti sistemini kurdular.

SPM modülü, pnömatik sistemin durumu hakkında sürekli bilgi toplayan bir kenar hesaplama cihazıdır. Node-RED giriş blokları, valf sisteminden bilgi ve bağlı sensörlerden gelen sinyalleri sağlar.

Makinenin PLC’sinden bağımsız veri analizi sağlayarak, modül makine kesinti riskini en aza indirir ve işletme maliyetlerini düşürür. BSH özellikle SPM’nin ağına entegre olmasını ve görsel programlama için akış tabanlı bir geliştirme aracı olan açık kaynaklı bir yazılıma sahip olmasını tercih ediyor.

SPM modülünün bir diğer avantajı, mühendislerin tek bir kod satırı yazmak zorunda kalmadan verileri kaydetmelerine, işlemelerine ve iletmelerine izin vermesidir. AS serisi hava hazırlama üniteleri SPM ile kolayca bütünleşir ve yüksek kaliteli basınçlı hava sağlar.

Hem av03 hem de av05 modüler valfleri SPM’ye dahili bir bağlantıya sahiptir. Gelişmiş teknoloji valfleri hafif ve kompakttır ve karmaşık otomasyon-makine uygulamalarında enerji tüketimini yüzde 80’e kadar azaltmak için tasarlanmıştır.

Pnömatik izleme sisteminin kurulmasından bu yana, BSH basınçlı hava tüketimini optimize etti ve elektrikli süpürge hattındaki bitki karbon emisyonlarını düşürdü. Sistem tarafından sürekli olarak elde edilen kritik enerji verileri, üreticinin hava basıncında veya hacminde herhangi bir sapma veya dalgalanma tespit ederek enerji kaybını önlemesini sağlar.

BSH’nin üfleyici üretim Müdürü Werner Schlembach, “Bunlar gibi sistemler çevresel hedeflerimize ulaşmak için atılan adımlardır” Şimdi enerji tüketimimizi çevrimiçi olarak izleyebilir ve iklim nötr üretim hatlarına gelebiliriz” dedi.

Schlembach, şirketin 2020 yılı sonuna kadar karbon nötr üretim yapmayı ve daha sonra dünya çapında 40 veya daha fazla fabrikasında akıllı pnömatik uygulamayı umduğunu da ekledi.

Author

Write A Comment