KOSGEB, Model Fabrika’dan eğitim alacak KOBİ’lere 70 bin TL’ye kadar destek veriyor. Mayıs ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyurulan destek, KOBİ’lerin deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak yetkinlik kazanmalarını amaçlıyor. KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında kurgulanan Model Fabrika Desteği kapsamında model fabrikalardan eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lerin eğitim hizmeti giderlerinin 70 bin TL’ye kadar olan kısmı karşılanacak.

MODEL FABRİKALAR ANKARA VE BURSA’DA

KOBİ’lerin dijital dönüşümlerine imkan sağlamak, yalın üretime geçmelerini teşvik etmek ve deneyimsel öğrenme prensiplerini işletmelerinde uygulamalarını mümkün kılmak amacıyla Model Fabrika projesi hayata geçmişti. İlki Ankara’da ikincisi Bursa’da açılan Model Fabrika, ortak kullanıma yönelik bir yetkinlik merkezi olarak biliniyor.

2019-2023 yıllarını kapsayan On Birinci Kalkınma Planı’nda bu fabrikaların sayısının 14’e çıkarılması hedefleniyor. İzmir, Mersin, Gaziantep, Konya ve Kayseri model fabrikaların öncelikli olarak kurulacağı iller arasında yer alıyor.

Nasıl Başvuracaklar?

KOBİ’ler, KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında verdiği Model Fabrika Desteğine şu linkten başvuru yapılabilir.

Author

Write A Comment